perjantai 20. maaliskuuta 2009

Luonnonmateriaalikerho

Huovutustyömme on edennyt viimeistelyvaiheeseen, josta muutamien ahkerien käsien kuvia :-)


Pääsiäisaiheiden jälkeen siirryimme huovutustöihin. Saimme viime kerralla (märkä)huovutuksen valmiiksi ja seuraavalla kerhokerralla viimeistellään kuivahuovutuksella, kirjomalla tai muulla suunnitellulla tavalla. Tarkoituksenamme on valmistaa joko seinäkello tai muu tasotyö (istuinalusta, pannunalunen tai seinävaate). Mielenkiinnolla odottelemme lopullisia tuotoksia. Hyvältä näyttää ainakin seuraavissa kuvissa!

KRANSSEJA
Kerhossa punottiin keväisiä kransseja pajusta ja meriheinästä. Koristeina käytettiin niintä, kangasrusetteja, koristeltuja massamunia, käpyjä ja tietysti pajunkissan oksia. Meriheinä kiinnitettiin ohuella rautalangalla. Tässä muutama upea työ!
Alla olevissa kuvissa työn touhua:KYLVÖPUUHIA
Kevätaurinko innoitti luonnonmateriaalikerholaisia istutuspuuhiin. Rakentelimme minikasvimaita. Ensiksi tehtiin "pihasuunnitelma" kynää ja paperia käyttäen. Keittolasta saimme kasvimaamme alustoiksi "verilettulaatikoita" eli mustia muoviastioita. Sen jälkeen laitettiin kädet multaan ja rakenneltiin palstat eri kasveille. Palstoja rajailtiin oksilla, kivillä, vessapaperirullilla, simpukoilla ja kukkaruukuilla. Istutimme rairuohoa, auringonkukan siemeniä, hedelmäpuiden siemeniä (omena ja appelsiini), basilikaa ja ohraa. Nyt sitten vaan odotellaan siementen itämistä ja seurataan kasvun ihmettä!

RISUAKKOJA JA -UKKOJA
Ensimmäisellä kerhokerralla tehtiin risutöitä. Materiaalina oli risujen lisäksi rautalankaa, kankaita. huovutusvillaa ja meriheinää.
Seuraavissa kuvissa muutamia työvaiheita:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti